[...] 2. czy w drugim posilku po silowni moze byc juz tluszcz? po silowni pije bialko i gainera, potem po godzinie posilek i chodzi o jeszcze kolejny 3. jesli po sesji treningowej robie aeroby to rozsadniej brac bialko/gainer przed aerobami czy po wszystkim? 4. czy siemie lniane, orzechy ziemne, slonecznik i maslo orzechowe to dobre zrodla tluszczy?
[...] ja Violi i powiedziala, ze jest wg niej jest bdb. Rafal tez Cie serdecznie pozdrawia sniadanie platki owsiane 30g mleko 150g migdaly 5g rodzynki 8g twarog chudy 100g siemie lniane zmielone 5g /350kcal II sniadanie jablko lub pol grejfruta kefir 200g otreby 30g orzechy wloskie 8g /250kcal obiad indyk lub losos z piekarnika 150g ryz lub [...]
jogo naturalny z truskawkowym, rozgniecione siemie lniane. Kopytka (200g twarogu, ok 200 g mąki owsianej, zblendowana papryka z kukurydzą) może apetycznie nie wyglądają %-) /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/c1a62ee93ee348e1a24f3a717b52c56e.jpg /ObrazkiSFD/ZdjeciaSFD3_large/a8e0711792a8482288505c37d0d2e987.jpg
Cały wczorajszy dzień jedzenia ;-) 1. Śniadanie : płatki owsiane + siemię lniane + żurawina + gruszka 2. II Śniadanie (już nigdy w życiu nie tknę cukinii) : cukinia + fasolka szparagowa + marchew 3. Obiad : pierś z kurczaka + jogurt grecki + ziemniak pieczony 4. Na podwieczorek i kolacje to samo ;-) : mix salat + pierś z kurczaka [...]
Wziął się i rozpadł:) Chleb piekłam w ok. 200 st. C, przez ok. 50 min. Wyjęłam z pieca i chcąc sprawdzić jak wyszedł zabrałam się za wyciągnie chleba z keksówki. Mam piecyk gazowy, bez termoobiegu, nie do końca jeszcze go czuję, więc chleb przypalił się trochę od dołu. Mimo że wysmarowałam formę tłuszczem - nie odchodził. Chwyciłam zatem za [...]
[...] generalnie mam sama układać posiłki wg schematu: 1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) + została mi określona konkretna gramatura dla każdego "elementu" z posiłków, [...]
1. źródło białka (chudy nabiał, jajka, izolat, chude mięso, ryby, owoce morza) 2. źródło energii (nasiona, orzechy, migdały, siemie lniane, kasza , ryż) 3. źródło witamin, minerałów i błonnika (owoce, warzywa) A źródło tłuszczy?
No właśnie, jak raz miałam śliwki w menu, to Marta mi uzmysłowiła, że to prawie sam cukier. Już zrobiłam z mąką żytnią - lekko jakby kwaskowy smak wyszedł, ale można się przyzwyczaić. Na razie tylko próbowałam, bo sos na jutro. Wpadłam jeszcze przed chwilą, że siemię lniane może zagęścić, ale nie wiem, czy lekko orzechowy smak w sosie będzie ok. [...]
Zastanawiam się teraz czy jeżeli zrobię zakwas z mąki gryczanej to mogę na nim zrobić chlebek ryżowy ? ? Ja piekę chleb bzglutenowy zawsze z mąmi mieszanej. Chleby bezglutenowe są na ogół mieszane. Mnie zakwas bezglutenowy (gryczany) nie dzwignął chleba jak trzeba... ale i po drożdżach wszystko się rozsypuje w palcach, dodawałam wszystko i siemię [...]